utvekslingsutfordring

Hvor skal du dra på utveksling? 

Jeg skal til USA. 

Hvilken organisasjon reiser du med?

Explorius, og jeg fikk underorganisasjonen CETUSA.

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?

Jeg har alltid syntes at vestkysten eller utkanten av New York virker veldig koselig og fint, men det viktigste for meg er ikke hvor jeg kommer. 

Har du fått familie eller gjort stats/regionsvalg?

Nei, jeg har verken fått familie eller plassering enda. Jeg hadde egentlig tenkt til å gjøre regionsvalg, men endte opp med å ikke gjøre det. Jeg snakket litt med kontaktpersonen min i Explorius, og hun anbefalte at jeg ikke skulle gjøre det. Det viktigste er at jeg får en familie jeg trives sammen med, og som passer meg best. Dette kan de lettere finne hvis jeg ikke søker noe spesielt sted, jeg vil ikke "velge bort" en familie som kunne ha vært perfekt for meg. 

Skal du på forberedelsesleir?

Jeg skal mest sannsynlig til New York hvis alt går som det skal, og hvis jeg får familie før campene. Jeg synes det er veldig bra at softlandingcamp er inkudert. Som ordet sier selv får vi en myk landing, er ikke så jetlagged når vi møter familiene, får slappe litt av i landet før vi drar videre, og ikke minst får oppleve byen og møte mange andre som reiser! Skal blandt annet på sightseeing, shopping i Times Square og dra innom Central Park. 


Hva gleder du deg mest til?

Det jeg gleder meg mest til er rett og slett å leve som en amerikaner. Er fullt og helt klar over at det ikke er som på filmer, og at det er veldig annerledes enn bilder du ser. Jeg har jobbet veldig mye med å senke forventningene mine, og jeg mener det er viktig å komme dit med et åpent sinn. Men det er selvfølgelig noe jeg gleder meg til som jeg ser på bilder og hører om. 


Hva gruer du deg mest til?

Tror det må bli den første skoledagen; helt alene i et nytt land. 

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Helt klart! Er ikke helt sikker på hva enda, skolene tilbyr jo også forskjellige ting. 

Hva kommer du til å savne mest?

Familien og vennene mine. Heldigvis er jeg ikke spesielt glad i noen norske ting, som matretter, så tror jeg skal overleve det. 

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen?

Ja! CETUSA arrangerer turer hvert år, det siste året har det vært til Hawaii og California! Jeg håper de har Hawaii i år også. 


Er det noen spesielle plasser du kunne tenke å besøke under oppholdet ditt?

Skal ikke regne med at vertsfamilien min skal ta med med på alt mulig, det er jo ikke det som er meningen heller. Vil heller besøke severdigheter på en ferie, men selvfølgelig, om jeg får muligheten sier jeg ikke nei takk. 

Tror du dette blir et bra år?

Det tror jeg så absolutt! Det kommer til å bli et år jeg aldri kommer til å glemme!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarMaria Holm Kaiser
Utvekslingsstudent i Blanchard, Oklahoma skoleåret 2013/14. Jeg drar med Explorius/CETUSA. Kontakt: mariaholmkaiser@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits