de forskjellige fagene

Hola! Nå tenkte jeg at jeg skulle skrive et litt kjapt innlegg om fagene jeg tar, siden mamma ble lei seg da hun "måtte klare seg med noen snapchats i blandt og litt snakking på facebook". Hehe, neida (joda). 

Det går fortsatt fint her over seas - jeg får fler og fler venner hver dag, og alle er fortsatt like søte mot meg. Det som er litt morsomt for noen (ikke for meg), er at jeg enda ikke bruker skapet mitt på skolen. Jeg går rundt med sekken min og en pose full av bøker. Em sier alltid "I like your kind of locker", hun mener altså posen min. Vi har bare fem minutter mellom hver time til å finne riktige bøker, finne frem til riktig klasserom og å sette oss på stolen vår. For det første er jeg fortsatt ikke så veldig kjent på skolen. Det er så stort at jeg ikke husker hvilke rom som er hvor, og jeg må dra opp timeplanen min for å sjekke romnummeret etter hver time. Etter dette må jeg bare telle meg frem til riktig romnummer. Nesten ingen av klasserommene jeg skal i ligger ved hverandre heller, så jeg må gå rundt hele bygningen. Hvis jeg skulle brukt skapet hadde jeg ikke klart å komme tidsnok til timen. Dette er jo en "liten" skole i følge de som bor her, da er jeg veldig glad for at jeg ikke kom til en større en! Det hadde vært problematisk, hehe. Her ser dere min fine sekk fra Pacsun og Walmart pose

American History: Vi hadde en pretest på mandag om det "vi har lært før". Selvfølgelig gikk det greit for Mrs. Woods at jeg hadde 15 av 35 riktige, siden jeg ikke hadde hatt faget før. Ellers har vi ikke gjort så mye i dette faget enda, og vi har heller ikke fått noen store assignments.

Personal Finance: Dette faget er vel kanskje det vanskeligste hittil. Vi går fort igjennom stoffet, og må løse oppgavene på kort tid. Vi har en test allerede på fredag i det vi har gått gjennom, noe som ikke er så veldig lite. Det som er dumt med dette faget, er at boken ikke får være med hjem. Her får vi bare lese på notatene vi har gjort til spørsmålene.  

Algebra 2: Jeg merker at det har vært en sommer uten matte, men jeg begynner å komme inn i det igjen. Det er maange ord og uttrykk som er helt gresk for meg her, men jeg må vel bare være tålmodig og følge godt med.  

Spansk: De jeg har spansk med er bare på sitt andre år med spansk, og det er den vanskeligste spansken de kan ta. Siden jeg har hatt fire år med spansk allerede kan jeg ganske mye mer enn dem. Dere som har spansk: i dag drev vi med verbet ser og med adjektiv, da skjønner dere at det er i det letteste laget. De spør hele tiden "Maria, how do we pronounce .....?" (de er veeldig dårlig på spansk uttale), "what's .... in Spanish?" osv. Jeg må smile hele tiden. Da jeg svarte på noe Mrs. Ellis spurte om i timen i dag, var alle helt stille og bare "wow, what", haha. 

Engelsk: Dette faget går også helt greit. Mrs. Anderson er verdens snilleste lærer, tror alle liker henne. Akkurat nå skriver vi essay om "life after High School". Ja, planen min er jo et år til på Flisa først. Alle blir helt sjokkerte når de hører vi har "13. klasse" i Norge. 

Art: Art er et fag jeg valgte fordi jeg hørte mye bra om læreren og at det er godt å koble av litt fra alt skolearbeidet. Læreren er så morsom! Han satt og snakket med meg en hel time, haha! 

Så kommer siste time, da. Jeg har fått byttet fra basketball. Skal ha softball, men sesongen begynner ikke før etter jul. Da valget måtte stå mellom anatomy og drama dette semesteret måtte jeg le. Jeg vil jo ikke ha et avansert fag som jeg ikke trenger. Rådgiveren sa derfor "hei, jeg setter deg opp på drama, what the heck. Liker du det ikke, skal vi prøve å skvise deg inn i et annet fag". Jeg var i klassen i dag, og jeg har aldri ledd så mye. Skal være med noen ganger til før jeg bestemmer meg...jeg føler ikke det er helt meg. 

Så helt til slutt noen fun facts: 

♥ Lærerene spiller musikk i klasserommene. Det synes jeg er litt gøy, i og med at så mange lærere i Norge er imot det. De sier det aktiviserer den andre hjernehalvdelen, og at det fører til at vi konsentrerer oss bedre.

♥ Alt handler om ekstrapoeng her. F.eks. essayet har frist på fredag, men leverer vi på torsdag får vi 5 bonuspoeng. Hvis vi har hele lekser riktig - bonuspoeng. Alt fyller seg på en måte opp. Dette er jo et bra tilbud, men veeldig stress. 

 Personalet på skolen, spesielt rådgiveren, er såå snille. Hun bryr seg virkelig, og er til god hjelp om det skulle være noe. Da jeg nevnte det med skapet mitt, lo hun og sa at hun skulle hjelpe meg med det om jeg ville. 

5 kommentarer

Kjempe fin blogg! Kos deg i USA :-)

Peter kaiser

21.08.2013 kl.09:37

Hei! Vi koser oss med alt du skriver!! Kjempekoselig at du har det så fint med medelever og lærere!! Høres ut som du vil få et minnerikt og utviklende år! Vi er så glad du trives! Kjempekos fra farmor og farfar som er så glade i deg!! Take care!! (Må jo skrive litt engelsk vi også)

Mamma

21.08.2013 kl.11:32

Endelig noe annet enn snap :) Du skriver veldig bra, og det ser ut til at dette kommer til å gå veldig bra! Stå på!! Klem :))

Tante

21.08.2013 kl.21:13

Hei på deg Maria! Bloggen er bare så fin og interresant - jeg er så glad du laget en egen app til meg med den! 😃 Skjønner at du trives godt og har gode mennesker rundt deg! Tror året blir akkurat sånn du tenkte deg, jeg! 😃👍 Ha det så bra - kos deg og nyt når du har mulighet! 😃Gleder meg allerede til neste innlegg! 😃God klem til tantejenta mi 😃

Karen H Holm

31.08.2013 kl.11:59

Hei søte Maria! Jeg var så skeptisk til dette USA-oppholdet ditt, men når jeg nå leser bloggen - hvor lett og glad du skriver, - blir jeg rolig og glad over å forstå at dette er morsomt for deg!! Kanskje vi norske lærere har noe å lære av de amerikanske? Men det er kanskje litt av hvert der også. Fint å følge med på bloggen!!

Erland, Even og Embret er her noen dager og de ber meg hilse til deg. De synes det er kuuuult at du har egen blogg :-)

Kos og hilsen til deg fra moster

Skriv en ny kommentarMaria Holm Kaiser
Utvekslingsstudent i Blanchard, Oklahoma skoleåret 2013/14. Jeg drar med Explorius/CETUSA. Kontakt: mariaholmkaiser@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits