lil b-town

Heihei! Nå tenkte jeg at jeg skulle svare på noen spørsmål som har gått litt igjen om hvordan det er å bo her og om litt annet. Jeg skal nok ha en mer "spørsmålsrunde"-ish greie litt senere, så om dere har noe dere lurer på, bare skriv en kommentar eller send en mail til mariaholmkaiser@hotmail.com. 

Hvordan er det å være i en liten by? Skulle du ønske du kom til et større sted?

Noe jeg har tenkt ganske mye på, er om hvordan ting hadde vært om jeg hadde bodd i en by. Jeg mener, i begynnelsen av året mitt var jeg veldig glad for at jeg kom til enn liten "town". Jeg syntes det var vanskelig å finne frem på skolen selv om det bare er en liten skole, og jeg syntes det var mye enklere å kjenne igjen folk siden det ikke var alt for mange. Dette vendte jeg meg veldig fort til egentlig. Nå føles det rett og slett som om jeg bor hjemme... Det er selvfølgelig helt greit å bo i en small town, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg noen ganger skulle jeg kom til et litt større sted. Har jo snakket med andre som bor i byene ved meg, og de trives veldig godt.  

Har hørt det er kult å skille seg litt ut i USA og ha din egen stil, er det sant?

Okei, nå må jeg fortelle dere noe. Tiara, en venninne jeg har her, flyttet hit for et par år siden. Når dere ser high school på filmer er det selvfølgelig intriger osv, men dette er aldri fordi en har en annen hudfarge (med mindre du ser på filmer som er litt eldre). USA er jo et internasjonalt land - det bor folk fra hele verden her. Men i Blanchard er det ikke så vanlig å skille seg ut - ikke med hudfargen heller. Jeg tror dette er fordi det er i en av de mer sørlige statene, og fordi folk her er veldig konservative. Det er et lite sted hvor alle praktisk talt kjenner alle. Det er veldig få som har mørkere hudfarge her, og hun er en av dem. Denne uken fortalte hun meg at hun etter hun fikk en jobb før jul, har hun bare fått jobbet tre dager. Hun har også fått høre av de andre som jobber der at det er på grunn av at hun er mørk. WHAT. Det samme gjelder Naomi, en annen jente jeg har snakket med noen ganger. Begge jentene har sagt opp jobben sin, og det skjønner jeg veldig godt. Det at noen faktisk gjør noe sånn synes jeg er veldig synd. Jeg har også en homofil venn, og han har gått gjennom vanskelige ting - nettopp fordi de er så konservative og krisne som de er. Ellers i klesstil er det heller ikke så vanlig å skille seg ut her. Jentene går enten i tights, hettegenser og UGGS - helst de med paljetter, eller så er det de ofte omtalte Miss Me jeansene, cowboy boots og glitrete topper - kjempefint ;)

Eneste bildet jeg hadde med henne

Hvordan er det å gå i kirken? Må du gå, eller kan du si at du ikke har så lyst? Er folk veldig religiøse?

Dette er kanskje det spørsmålet jeg har fått mest. Til dere som ikke har fått med dere det - jeg går i kirken 3 ganger i uken. Én gang på onsdager, og to ganger på søndager. Noen ganger har jeg lekser eller andre ting å gjøre, som gjør at jeg ikke alltid drar på onsdager. Onsdagene går jeg som regel i youth group, og til dere som har vært i Kragerø, er det nesten slik som det var der. Med andre ord er det helt greit. På søndager, klokken 11:00am og 6:00pm, er jeg i selve kirken. Det er som dere kan se på filmer - presten blir veldig into det han preach'er og kan gjerne skrike, de som hører på kommer med ord som "amen", "preach it" osv. I begynnelsen måtte jeg nesten le av det, men nå tenker jeg ikke noe på det. Det er hvertfall veldig hyggelig å komme inn i kirken - de er på en måte som en stor familie. Jeg synes det er fint å se hvor lidenskapelige de er, og det at de føler livene deres er mye bedre ved å gå i kirken. Så ja, de er veldig religiøse. Skal ikke gå så mye inn på dette, men jeg synes de legger vekt på enkelte ting som kanskje ikke er så veldig viktige. Du kan ikke høre på noe annet enn kristen musikk eller se på annet enn kristne tv-kanaler, ikke vise skuldre eller lår, og om du har en feil venn må du bli kvitt den vennen. Det er ganske forskjellig fra Norge, så jeg synes det er greit å ha opplevd det.

Hvordan er de på skolen din? Er det sånne "klikker"? Er det lett å få venner?

De fleste er veldig imøtekommende og hyggelige når du snakker med dem. Jeg føler at alle på skolen min er forskjellige. Det er faktisk ikke klikker, for alle kjenner alle. De eneste som sitter på fast bord er fotballguttene. Ellers vet du liksom ikke hvem som er ekte. Noen ganger føler jeg at vi er i begynnelsen av ungdomsskolen igjen, og de elsker drama. Det er faktisk ikke så veldig lett å få seg venner. De snakker med deg som du er en gammel venn, men det tar tid før du føler dere faktisk er venner. Litt vanskelig å forklare, du må være i situasjonen selv. Når du kommer til en liten skole som har hatt utvekslingsstudenter før, er det ikke alle som synes det er like spennende. Jeg synes hvertfall det er lettere å få meg guttevenner selv om det ikke er like vanlig her. I begynnelsen av året dro jeg for å kjøpe mat med to gutter. Etter dette ble jeg spurt om jeg datet begge... Jeg har uansett blitt kjent med mange herlige mennesker som jeg kommer til å savne.

Er det mange sporter å velge mellom? Hvorfor valgte du softball, og hva er det?

På skolen min har vi bare football, wrestling, baseball/softball, track, golf og basketball. Bare i nabobyen har de mye mer utvalg. Jeg hadde lyst til å være med på track, men endte opp med softball - egentlig bare for jeg måtte bestemme meg. Jeg gikk for å endre timeplanen min, og visste ikke hva jeg skulle velge før rådgiveren spurte hva jeg ville gjøre. Softball er det samme som baseball, bare at ballen er større. 

3 kommentarer

Inger Lise Hammer

25.01.2014 kl.14:19

Hei Maria. Det er så koselig å gå inn på Mariakaiser.blogg, og lese om deg og ditt i daglilivet ditt. Du skriver så knakende godt. Jeg er igjen i Denver hos Kari og familien, og på samme kontinent som deg, men som jeg skrev i høst:likevel så langt unna. Jeg kom torsdag, og begge nettene har jeg våknet kl. 03. Da blir det lesing, kryssord og Lap-toppen jeg tyr til på senga. Jeg blir her i 3 uker med Kari og barna, Justin er på jobb et annet sted i USA og blir borte disse tre ukene. Koser meg med dem, godt å kunne være litt barnepike for barnebarna våre "over here" også. Tenk at du allerede har vært herover halve tiden, går fort til du vender nesa hjemover og til dine kjære. Et lærerikt år blir det skjønner jeg. Lykke til videre, vi sees til sommeren på vår kjære nærbutikk: JOKER KJELLMYRA. Klem fra Inger Lise

maria holm kaiser

25.01.2014 kl.15:46

Inger Lise Hammer: Så koselig! Mamma fortalte meg om dette, du er ganske tøff du også :-) Colorado er jo en nabostat, så vi er ikke altfor langt unna hverandre! Håper du koser deg, og så må du hilse

Tante

28.01.2014 kl.08:33

Leser bloggen din, og da er jeg liksom litt med i dagliglivet ditt, for du skriver veldig levende og godt. Klemmer fra tante 😊

Skriv en ny kommentarMaria Holm Kaiser
Utvekslingsstudent i Blanchard, Oklahoma skoleåret 2013/14. Jeg drar med Explorius/CETUSA. Kontakt: mariaholmkaiser@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits