one step forward, two steps back

I Norge er det vanlig å flytte ut etter videregående, og mange flytter gjerne ut før dette også. Dette tror jeg gjør at foreldrene våre automatisk gir oss mer frihet. Her har jeg blitt spurt av flere voksne hvordan foreldrene i det hele tatt kan tenke på å gi oss så løse tøyler. Etter high school er det mange som går på lokale college, og dette gjør at de kan bo hjemme. Jeg har fått inntrykket av at verken foreldrene eller barna deres ønsker flytte ut, og om de gjør det bør de helst ha alt av penger og orden selv. Det er liksom ingen mellomting.

Jeg er vandt til å ha et åpent forhold til mamma og pappa, og forteller dem grovt sett hvor jeg skal. Noen ganger går vi selvfølgelig ut og spiser osv uten at jeg trenger å fortelle det til dem. Jeg kan dra til Oslo med venner uten å gjøre en stor sak ut av dette. På skolen blir vi stort sett behandlet som voksne. Når du er vandt til alt dette, og du flytter til et land hvor det er ganske annerledes, kan det bli ganske frustrerende til tider. Her i USA blir du sett på som et barn igjen, og jeg føler jeg blir behandlet som en 13-14 åring til tider. I tillegg til dette har utvekslingsstudenter mange regler de må følge.

Jeg mener ikke å virke klagete, men jeg måtte bare få ut litt frustrasjon og forklare dere hvordan det faktisk er. Jeg sier ikke at jeg ikke får lov til noen ting, men enkelte ganger får jeg ikke lov til å gjøre ting som egentlig ikke er noen big deal.

Noen bilder fra de to siste ukene

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarMaria Holm Kaiser
Utvekslingsstudent i Blanchard, Oklahoma skoleåret 2013/14. Jeg drar med Explorius/CETUSA. Kontakt: mariaholmkaiser@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits