utveksling: kostnader

Jeg har mange ganger fått de samme spørsmålene som hvor mye jeg betalte for å dra på utveksling, hvor mye det ble for forberedelser (vaksiner, visum etc), hva utgiftene mine her har vært hittil, hvordan jeg gjør det med bankkort, om foreldrene mine støtter meg økonomisk, hvor mye jeg får fra lånekassen osv. I utgangspunktet hadde jeg tenkt at jeg ikke skulle svare på disse spørsmålene, rett og slett fordi jeg ikke liker å snakke om penger og å dele slike ting. Men nå som jeg har tenkt litt på det og snakket litt med mamma og pappa, så skal jeg svare på det. Jeg vet ikke om det er amerikanerne som er så glade i å snakke om penger som har påvirket meg eller om jeg rett og slett kom frem til det selv. Men uansett, dette innlegget er skrevet fordi jeg har fått spørsmål om det, og så fremtidige utvekslingsstudenter vet sånn ca hvor mye de kan regne med å betale. 

For det første kommer det an på hvilken organisasjon du velger å reise med. Jeg som har Explorius, endte opp med å betale 77,425 kr til dem. I tillegg til dette får du en liste over sprøyter du må ta, og etter alle sprøytene jeg tok, ble det 8,000 kr. Når du drar til ambassaden må du også betale dem en liten sum på $160, som tilsvarer ca 960 kr. Noen andre "forberedelsesutgifter" tror jeg ikke det er. Om du velger å dra til Hawaii med Belo USA som jeg gjorde, kommer denne turen på 13,000. 

Organisasjonene anbefaler at du har ca 2,500 kr per måned, og for 10 måneder blir dette 25,000. Dette er mest for nødvendigheter, og du får ikke så veldig mye til overs. Husk også at du bruker mer i begynnelsen enn etterhvert. Når det gjelder hvor mye jeg har brukt, velger jeg å ikke skrive dette, men om du er glad i shopping kan det bli endel mer. Jeg har et bankkort hvor kontoen er knyttet til pappa sin konto. Det gjør at han kan sette over penger med en gang, slik at vi slipper å vente. I tillegg blir det lettere for han å følge med på om jeg trenger penger. Jeg har en fast sum på kontoen min hele tiden, slik at hvis det skulle være situasjoner hvor jeg trenger penger, blir det ingen problemer. 

Om du får året ditt godkjent får du støtte fra lånekassen. Hvor mye stipend du får kommer helt an på hvordan din situasjon er, men jeg får 52,556 kr. Første delen av summen får du i løpet av det første halvåret, og den andre halvdelen i løpet av det andre semesteret. Vi i Norge er veldig heldige som får såppas mye støtte fra lånekassen, for andre land får kun litt eller ingenting. 

 #utveksling #usa #exchange

Én kommentar

Henriette Enoksen

23.03.2014 kl.23:35

Tusen takk for at du svarte!

Skriv en ny kommentarMaria Holm Kaiser
Utvekslingsstudent i Blanchard, Oklahoma skoleåret 2013/14. Jeg drar med Explorius/CETUSA. Kontakt: mariaholmkaiser@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits